Home > ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, Περιφέρεια Κρήτης > Με το μάτι στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κρήτης

Με το μάτι στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κρήτης

16/12/09

“Πρώτος στόχος το ΕΣΠΑ”. Αυτό δήλωσε στους φορείς του Ρεθύμνου ο νέος Περιφερειάρχης Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, που χθες το πρωί επισκέφθηκε το Νομάρχη, Γιώργο Παπαδάκη, το δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη και τα γραφεία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο νομό. Αν και εθιμοτυπικές, από τις επισκέψεις του κ. Καρούντζου δεν έλειψε και η ουσιαστική αναφορά στα ζητήματα που εκκρεμούν ή “τρέχουν” είτε από τη νομαρχία είτε από το δήμο και φυσικά ο ίδιος δεν έκρυψε την αγωνία του για το μέλλον της τέταρτης χρηματοδοτικής περιόδου, του ΕΣΠΑ, που πρέπει να ξεκινήσει να υλοποιείται.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε, μιλώντας με τους δύο φορείς, πως την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση όλων των γενικών γραμματέων της χώρας με την Υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη και τον υφυπουργό, Σταύρο Αρναουτάκη, όπου θα δοθούν κατευθύνσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιλογή και η ένταξη των έργων. Παράλληλα, φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα απλουστευθούν οι διαδικασίες και κυρίως θα αποκεντρωθούν προς τις περιφέρειες. Σε αυτό το διάστημα, πάντως, θα υπάρξουν συναντήσεις με τους φορείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να εξειδικευτούν τα εκκρεμή ζητήματα και ο κ. Καρούντζος να έχει πλήρη άποψη γι’ αυτά.

“Η συγκεντρωτικότητα και η γραφειοκρατία του ΕΣΠΑ θα αλλάξει με νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομίας μέσα στον Ιανουάριο. Πιστεύω ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα μπούμε σε μία τροχιά δημιουργίας”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας, ο οποίος ενστερνίστηκε απόλυτα τις απόψεις και του νομάρχη και του δημάρχου για την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα ο κ. Καρούντζος θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας, Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και με τον βουλευτή Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Όθωνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment